Špagety po uhlířsku

spagety po uhlirsku2 scaled

Suroviny

200 g špaget,

100 g guanciale,

2 vejce,

3 žloutky,

50 g parmazánu,

sůl,

pepř.

Postup přípravy

Nejprve dáme vařit špagety do vroucí osolené vody.

V misce rozmícháme vajíčka se žloutky a najemno nastrouhaným sýrem (trochu sýra si necháme na dozdobení).

Na pánvi opečeme slaninu nakrájenou na kostičky a větší polovinu ji odebereme, přidáme 6 lžic vody ze špaget, uvařené špagety, opepříme, promícháme a sundáme z plamene.

Nyní přidáme vaječnou směs, vrátíme na mírný plamen a mícháme do krémové konzistence.

Na talíři přidáme slaninu a posypeme zbytkem parmazánu.

Když místo guanciale použijete pacettu, tak se nic neděje a i s obyčejnou slaninou to bude moc dobré.