Steak z krkovičky a fazolky na slanině

krkovice fazolky2 jed scaled

Suroviny

2x 250 g plátků vepřové krkovice

600 g slaniny

3 stroužky česneku

300 g fazolových lusků

2 PL oleje

sůl

pepř

Postup přípravy

Fazolky zbavíme stopek, překrojíme na polovinu a 2 minuty povaříme ve vodě.

Povařené fazolky scedíme a osušíme na papírové utěrce.

Plátek krkovice potřeme olejem, osolíme z obou stran a dáme zprudka opéct na rozpálenou pánev, 2 minuty z každé strany.

Opečenou krkovici sundáme z pánve a dáme na mřížku dotáhnout do trouby předehřáté na 160 °C zhruba na 8 minut.

Mezitím na té samé pánvi zarestujeme slaninu nakrájenou na kostičky, přidáme na tenké plátky nakrájený česnek, fazolky, osolíme, opepříme a 2 minutky prorestujeme.

Maso vyndáme z trouby, opepříme z obou stran, případně ještě posolíme a před podáváním necháme 6 minut odpočinout.