Steak z krkovičky a fazolky na slanině
Suroviny
2x 250 g plátků vepřové krkovice
600 g slaniny
3 stroužky česneku
300 g fazolových lusků
2 PL oleje
sůl
pepř
Postup přípravy
Fazolky zbavíme stopek, překrojíme na polovinu a 2 minuty povaříme ve vodě.
Povařené fazolky scedíme a osušíme na papírové utěrce.
Plátek krkovice potřeme olejem, osolíme z obou stran a dáme zprudka opéct na rozpálenou pánev, 2 minuty z každé strany.
Opečenou krkovici sundáme z pánve a dáme na mřížku dotáhnout do trouby předehřáté na 160 °C zhruba na 8 minut.
Mezitím na té samé pánvi zarestujeme slaninu nakrájenou na kostičky, přidáme na tenké plátky nakrájený česnek, fazolky, osolíme, opepříme a 2 minutky prorestujeme.
Maso vyndáme z trouby, opepříme z obou stran, případně ještě posolíme a před podáváním necháme 6 minut odpočinout.