Strapáčky se zelím a slaninou

strapacky scaled

Suroviny

Na strapáčky

800 g brambor,

400 g hrubé mouky,

2 vejce,

sůl

Na zelí

400 g kysaného zelí,

300 g slaniny,

1 cibule,

1 PL sádla,

1 ČL drceného kmínu,

cukr dle chuti,

sůl,

pepř.

Postup přípravy

Brambory nastrouháme na jemném struhadle, přidáme mouku, vejce, osolíme a promícháme.

Ve větším hrnci přivedeme k varu osolenou vodu a lžící z těsta odkrajujeme kousíčky, které do vody hážeme.

Když strapáčky vyplavou na povrch, vaříme je ještě 2-3 minuty a následně scedíme.

V hrnci rozpustíme sádlo a na něm zarestujeme slaninu.

Polovinu slaniny vyjmeme z hrnce, dáme stranou a na zbytku zarestujeme cibuli nakrájenou na kostičky dozlatova.

Přidáme zelí, osolíme, opepříme, přidáme drcený kmín, cukr dle chuti a podusíme.

Nakonec strapáčky smícháme se zelím a na talíři posypeme křupavou slaninkou.