Tatarák
Suroviny
500 g falešné svíčkové,
2 šalotky,
2 žloutky z čerstvých vajec,
2 ČL kvalitního kečupu,
2 ČL worcesterové omáčky,
1 PL francouzské hořčice,
špetka chilli,
1 ČL mletého kmínu,
1 PL slunečnicového oleje,
sůl,
pepř.
Topinky
8 krajíců chleba,
4 stroužky česneku,
olej.
Postup přípravy
Maso důkladně očistíme, zbavíme všech blanek a najemno nameleme.
Do masa přidáme najemno pokrájenou cibuli, žloutky, kečup, worcester, hořčici, chilli, kmín a olej, osolíme a opepříme.
Důkladně vše promícháme a dáme na topinku potřenou česnekem.
Rozpálíme pánev a rozehřejeme větší vrstvu oleje.
Krajíčky chleba rozkrojíme na poloviny a opékáme v rozpáleném oleji z obou stran do zlatohněda.
Následně odkládáme na papírové utěrky, aby se nám z topinek odsál přebytečný tuk.