Tvarohové knedlíky s borůvkovým žahourem
Suroviny
Tvarohové knedlíčky
250 g plnotučného tvarohu,
4 lžíce dětské krupičky,
4 lžíce hrubé mouky,
1 vejce,
špetka soli.
Borůvkový Žahour
500 g borůvek,
4 PL cukru,
3 PL vody,
1 PL studeného másla,
120 ml smetany.
Postup přípravy
Všechny suroviny smícháme v hladké těsto.
Z těsta tvoříme knedlíčky pomocí lžíce, kterou namáčíme ve studené vodě, aby se nám těsto nelepilo.
Když máme všechny hotové, nandáme knedlíky do horké osolené vody a vaříme, dokud nevyplavou na povrch.
Po vyjmutí můžeme knedlíčky promíchat s máslem nebo ihned podávat.
Do rendlíku dáme vodu, borůvky, cukr a vaříme, dokud se nám borůvky nerozvaří.
Pak přidáme smetanu a ještě pár minut provaříme.
Nakonec sundáme z plotny a vmícháme studená máslo.
Na talíři ještě ke knedlíčkům a žahouru přidáme zakysanou smetanu nebo tvaroh, zasypeme moučkovým cukrem a dozdobíme čerstvou mátou.