Tvarohové knedlíky s borůvkovým žahourem

zahour scaled

Suroviny

Tvarohové knedlíčky

250 g plnotučného tvarohu,

4 lžíce dětské krupičky,

4 lžíce hrubé mouky,

1 vejce,

špetka soli.

Borůvkový Žahour

500 g borůvek,

4 PL cukru,

3 PL vody,

1 PL studeného másla,

120 ml smetany.

Postup přípravy

Všechny suroviny smícháme v hladké těsto.

Z těsta tvoříme knedlíčky pomocí lžíce, kterou namáčíme ve studené vodě, aby se nám těsto nelepilo.

Když máme všechny hotové, nandáme knedlíky do horké osolené vody a vaříme, dokud nevyplavou na povrch.

Po vyjmutí můžeme knedlíčky promíchat s máslem nebo ihned podávat.

Do rendlíku dáme vodu, borůvky, cukr a vaříme, dokud se nám borůvky nerozvaří.

Pak přidáme smetanu a ještě pár minut provaříme.

Nakonec sundáme z plotny a vmícháme studená máslo.

Na talíři ještě ke knedlíčkům a žahouru přidáme zakysanou smetanu nebo tvaroh, zasypeme moučkovým cukrem a dozdobíme čerstvou mátou.