Tvarohové noky s ovocem
Suroviny
500 g tvarohu na pečení, 3 vejce, 120 g kukuřičné krupice (polenta), sůl, lžíce škrobové moučky (25 g), máslo, 500 g ovoce, cukr, kysaná smetana
Postup přípravy
Tvaroh, vejce, sůl, kukuřičnou krupici a škrobovou moučku důkladně promíchejte a vzniklé měkké těsto nechte zakryté odležet v lednici asi 20 minut. V té době dojde k nabobtnání polenty, a tím k utužení těsta. Z něho paktvořte za pomoci dvou lžic stlačovaných proti sobě nočky. Vařte je v osolené vodě asi 5 minut, až vyplavou. Případně tvořte kulaté knedlíčky. Vařené potřete máslem, aby neoschly, a podávejte je s ovocnou omáčkou připravenou prostým svařením kousků ovoce a cukru. Pokud nebudete mít čas odvařit omáčku do zahoustnutí, můžeteji svázat (zahustit) trochou bramborového škrobu rozmíchaném v trošce vody.