Tvarohovka
Suroviny
250 g měkkého tvarohu na pečení, 2 vejce, 8 polévkových lžic oleje, 12 lžic mléka, 150 g cukru krupice, dva vanilkové cukry, strouhanou kůru z jednoho citronu, 500 g polohrubé mouky a jeden a půl sáčku prášku do pečiva a dále rozinky, sekané mandle a kousky kandovaného ovoce.
Postup přípravy
Tvaroh, vejce, olej, mléko, cukr a citronovou kůru s vanilkovým cukrem smíchejte pečlivě ve stejnorodou hmotu. Do mouky rozmíchejte prášek do pečiva, nasypejte rozinky, oloupané a posekané mandle a kandované ovoce. Mouku postupně vmíchejte do tvarohového základu a míchejte tak dlouho, až se těsto přestane lepit. Těsto vložte do olejem vytřené formy, mokrou stěrkou ho urovnejte a pečte v troubě při 180 stupních asi půl hodiny. Že je tvarohovka upečená, poznáte podle toho, že do ní zabodnutá špejle po vytažení není lepivá od nedopečeného, mazlavého těsta.