Valašský Kontrabáš

kontrabas 2 scaled

Suroviny

200 g pohanky,

500 g uvařených brambor od včera,

1 cibule,

4 stroužky česneku,

2 PL sádla,

400 g uzeného masa,

hrst majoránky,

hrst nasekané petrželky,

1 ČL drceného kmínu,

sůl,

pepř.

Postup přípravy

Pohanku uvaříme podle návodu a přidáme ji do hrnce k uvařeným bramborám od včera.

Na lžíci sádla orestujeme cibuli nakrájenou nadrobno a uzené maso nakrájené na kostičky.

Směs masa s cibulí přidáme do hrnce k bramborám a pohance, dále přidáme nadrcený česnek, kmín, majoránku, nasekanou petrželku, osolíme, opepříme a promícháme.

Směs rozendáme do pekáčku vymazaného sádlem a pečeme v předehřáté troubě na 230 °C zhruba 15 minut.

Ke Kontrabáši nejlépe chutná salát z kysaného zelí nebo prostě jen kyselá okurka.