Vepřové v mrkvi a šťouchané brambory
Suroviny
800 g vepřové plece nebo krkovice,
800 g mrkve,
1 cibule,
2 PL sádla,
2 PL octa,
1 PL cukru,
1 ČL kmínu,
špetka muškátového oříšku,
pepř,
sůl.
Příloha
800 g brambor,
sůl,
hrst nasekané čerstvé petrželky na ozdobu,
1 cibule,
1 PL sádla.
Postup přípravy
V hrnci rozpustíme 2 PL sádla a orestujeme nahrubo pokrájenou cibuli dozlatova.
Maso nakrájíme na kostičky, přidáme k cibuli, osolíme, opepříme, přidáme kmín, špetku muškátového oříšku, zalijeme 2 dcl vody a necháme 30 minut du-sit pod pokličkou.
Mezitím očistíme mrkev, nakrájíme na tenká kolečka a přidáme k masu.
Vše zamícháme, přidáme ocet, cukr a dusíme do měkka.
Brambory oloupeme a uvaříme v osolené vodě.
Cibuli nakrájíme nadrobno a osmažíme na sádle dozlatova.
Když máme brambory vařené, slijeme vodu, přidáme smaženou cibulku, nasekanou petrželku a zlehka rozšťoucháme.