Vepřové v mrkvi a šťouchané brambory

mrkevk scaled

Suroviny

800 g vepřové plece nebo krkovice,

800 g mrkve,

1 cibule,

2 PL sádla,

2 PL octa,

1 PL cukru,

1 ČL kmínu,

špetka muškátového oříšku,

pepř,

sůl.

Příloha

800 g brambor,

sůl,

hrst nasekané čerstvé petrželky na ozdobu,

1 cibule,

1 PL sádla.

Postup přípravy

V hrnci rozpustíme 2 PL sádla a orestujeme nahrubo pokrájenou cibuli dozlatova.

Maso nakrájíme na kostičky, přidáme k cibuli, osolíme, opepříme, přidáme kmín, špetku muškátového oříšku, zalijeme 2 dcl vody a necháme 30 minut du-sit pod pokličkou.

Mezitím očistíme mrkev, nakrájíme na tenká kolečka a přidáme k masu.

Vše zamícháme, přidáme ocet, cukr a dusíme do měkka.

Brambory oloupeme a uvaříme v osolené vodě.

Cibuli nakrájíme nadrobno a osmažíme na sádle dozlatova.

Když máme brambory vařené, slijeme vodu, přidáme smaženou cibulku, nasekanou petrželku a zlehka rozšťoucháme.