Zadělávané kachní žaludky
Suroviny
Postup přípravy
Suroviny:
500 g kachních žaludků, 300 g kořenové zeleniny, 150 g
brokolice a květáku, 100 g pórku, 80 g cibule, 80 g řapíkatého celeru, 50 g másla,
50 g hladké mouky, 150 ml smetany, sůl, muškátový květ
Na 4 porce: příprava 3 hodiny
Kachní žaludky vařte zvolna v osolené vodě spolu s cibulí a
pórkem. Když jsou žaludky téměř měkké, přidejte kořenovou zeleninu. Nakonec
vývar sceďte a na skus vařenou kořenovou zeleninu pokrájejte na menší kousky. V
čistém kastrolu nejprve připravte z másla, mouky a muškátového květu světlou
jíšku. Tu zalijte zchladlým vývarem, dobře vše rozšlehejte a nechte dvacet
minut provařit. Omáčku doplňte květákem a brokolicí rozkrájenými na menší
růžičky a pokrájeným řapíkatým celerem, krátce vše povařte, a nakonec zjemněte
smetanou. Pak do omáčky vložte vařené žaludky a kořenovou zeleninu a vše
podávejte s tradičními knedlíky.