Živáňská
Suroviny
400 g pečeně nebo krkovice bez kosti,
3 PL rostlinného oleje,
2 cibule,
1 červená paprika,
4 stroužky česneku,
100 g anglické slaniny,
1 měkká klobása dle chuti,
500 g brambor,
2 PL dijonské hořčice,
1 ČL drceného kmínu,
1 ČL mleté papriky,
chilli dle chuti,
sůl,
pepř.
Postup přípravy
Do větší mísy nalijeme olej, přidáme hořčici, kmín, nadrcený česnek, osolíme, opepříme a zamícháme.
Maso z obou stran naklepeme, potřeme hořčicovou směsí a dáme stranou odpočívat.
Do zbytku hořčicové směsi nakrájíme na kolečka brambory, klobásu, papriku, anglickou slaninu a cibuli.
Vše zamícháme a dáme stranou.
Na pracovní ploše rozprostřeme čtyři plochy alobalu a na každou rozdělíme pravidelně směs z misky.
Na směs položíme plátek masa, kolečko klobásky a anglickou slaninu.
Vše důkladně zabalíme do měšce a dáme péct do vyhřáté trouby na 200°C na 50 minut.
Po 50 minutách opatrně rozbalíme, zvýšíme teplotu na 230°C a ještě 10 minut pečeme na barvu.